جمعه بیست و هشتم اردیبهشت ماه
نیم نگاه

گل بود به سبزه آراسته شد

وزیر جدید ورزش با انبوهی از مشکلات دست به گریبان است تقریبا به هر بخشی از ورزش مملکت که نگاه بکنیم نواقص عدیده ای وجود دارد که بدون تردید ناشی از عدم نظارت و بازرسی در ارکان مرتبط با این وزارتخانه در ادوار گذشته است.

بارها و بارها نوشتیم وتذکر دادیم که باید ارزیابی موشکافانه ای در فعالیتهای فدراسیون های ورزشی صورت پذیرد اما وقتی که برخی از کارشناسان وزارت به نوعی در چرخه امورفدراسیون های ورزشی ذینفع می شوند به خودی خود رانت خواری بجای عدالت خواهی رواج پیدا می کند.

انتظار این است که ریاست حراست وزارت ورزش که در پاکدامنی شهرت دارد و همچنین اداره نظارت وزارت آستین همت مردانه بالا بزند و با اراده قوی بجنگ سو استفاده ها و نامرادی ها بروند درباره فدراسیون سوارکاری که به خواست اکثر نمایندگان مجلس به قوه قضاییه ارجاع شده است نیز همین اعتقاد را داریم اینکه اگر به موقع وارد مبارزه با جریان های خلاف می شدیم کار به این مرحله از حاد شدن نمی رسید.

فرایند پرونده تحقیق و تفحص از عملکرد فدراسیون سوارکاری در مواردی شامل دوپینگ، هویت و تبارنامه اسب‌ها، عدم پرداخت حق عضویت فدراسیون، تعارض منافع، تشکیک در میکروچیپ‌ها، انعقاد قراردادهای غیرقانونی، واردات غیرقانونی و فساد در واردات اسب، تبانی و تحصیل اموال نامشروع، دی‌ان‌ای ‌های تکراری، اسب‌های دارای دو DNA و همچنین تقلب در کتاب‌های تبارنامه مدنظر قرار گرفت.

در ادامه جمع‌بندی گزارش اتهامات وارد شده از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عملکرد فدراسیون سوارکاری آمده است:

۱- مشارکت در فساد و دوپینگ و جلوگیری از ارسال نمونه دوپینگ اسب‌های افراد شاخص به آزمایشگاه و تغییر نتایج مسابقات به نحو دلخواه

۲- خروج حدود ۱۳۵ هزار دلار از منابع ارزی به بهانه بررسی نمونه‌های ارسالی از کشور که در این خصوص اخذ غیرقانونی ارز و وجه هزینه ارسال به خارج از کشور به صورت غیرواقعی محرز است.

۳- عدم تسویه بدهی با فدراسیون جهانی از سال ۱۳۹۹ تا سال ۱۴۰۱ حدود ۳۰ هزار دلار حق عضویت با وجود دریافت ارز لازم با تأیید وزارت ورزش و جوانان از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و هزینه‌کرد آن در محل‌های دیگر که سبب ضررهای فراوان به فدراسیون شده است.

۴- تنظیم موارد متعدد گزارش خلاف واقع به مراجع رسمی با هدف در نظر گرفتن منافع غیرقانونی یک فرد معین که با مسئولین ذی‌ربط در فدراسیون دارای منافع شخصی مشترک بوده است.

۵- عدم رعایت قانون نظام جامع دامپروری مصوب مجلس شورای اسلامی و ورود غیرمجاز میکروچیپ‌ها

۶- عدم رعایت قانون در انعقاد قراردادها با شرکت‌های خاص در تعیین نژاد اسب‌ها

۷- مشارکت و فساد در واردات اسب‌های نامرغوب از خارج از کشور با تغییر آیین‌نامه واردات به نفع اشخاص خاص

۸- تبانی و تحصیل اموال نامشروع با تنظیم گواهی تأیید نژاد اسب ترکمن و خرید و فروش اسب با قیمت‌های گزاف

 ضرر و زیان جبران‌ ناپذیر به اصالت نژادی اسب‌های ملی که موجب اختلاط نژادی و تبارنامه‌ای شده است.

فدراسیون سابق مسئول اصلی اتهامات!

۲۰ خردادماه سال ۱۳۹۳ مسعود خلیلی برای اولین بار رییس فدراسیون سوارکاری شد و پس از آن ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ برای دومین بار به ریاست فدراسیون سوارکاری رسید و در شرایطی برای سومین بار ۲۱ خرداد سال ۱۴۰۱ به عنوان رییس این فدراسیون انتخاب شد که ریاست وی دوامی نداشت و وزارت ورزش و جوانان با توجه به ایرادات وارده به روند برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون مذکور، ۲۳ شهریورماه برای این فدراسیون سرپرست انتخاب کرد تا وی نتواند برای سومین بار پیاپی طعم کرسی ریاست این فدراسیون پر حاشیه را بچشد.

با توجه به حضور ۸ ساله مسعود خلیلی در راس فدراسیون سوارکاری و اتهامات وارد شده از سوی مجلس شورای اسلامی که به قوه قضاییه ارجاع شده است، وی به عنوان نفر اصلی باید نسبت به اتهامات وارده، پاسخگوی مجلس و قوه قضاییه باشد.

نویسنده:حسین علی اسماعیلی